Lone Twin

Een Lone Twin is een tweelingloze tweeling , of eenzame tweeling , [1] is een persoon wiens tweeling is overleden. Tweelingloze tweelingen over de hele wereld verenigen zich via organisaties en online groepen om steun te delen en de status als een tweelingloze tweeling. [2]

Bron: Wikipedia. (doorklikken in de tekst op 1, tweeling en 2 geeft je meer informatie) geraadpleegd op 17 juni 2018

  • Verenigde Staten

In de VS staan ​​ze bekend als ‘twinless twins’,

  • Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk als “eenzame tweeling”, grotendeels te danken aan het werk van het Lone Twin Network .

Het netwerk is ontstaan ​​uit een onderzoeksproject dat in de jaren tachtig is uitgevoerd door Joan Woodward, die een eenzame tweeling is, naar de gevolgen voor mensen die een tweeling verloren hadden. Toen het project eenmaal voltooid was, moedigde Joan de tweeling aan die had deelgenomen om hun ervaringen te bespreken. Tegenwoordig heeft het Lone Twin Network meer dan 600 leden en stimuleert het verbindingen tussen eenzame tweelingen via jaarlijkse vergaderingen, lokale contacten en een Facebook-pagina .  (Bron:  Anderson, Ros; Taylor, Megan, 20 juli 2013. “Mijn tweeling stierf, ik overleefde” . The Guardian, geraadpleegd 17 juni 2018).

  • Nederland

In Nederland bestaat er het netwerk tweelingallleen. https://www.tweelingalleen.nl/

Tweeling Alleen is bestemd voor lotgenoten die een tweelingbroer of tweelingzus hebben verloren.
Doel van Tweeling Alleen is elkaar herkenning en erkenning te geven, en daarmee elkaar te steunen in het omgaan met dit vreselijke verlies.
Hier kunt u in contact komen met andere tweelingen die een tweelingbroer of tweelingzus verloren hebben door bv. een berichtje of oproep achter te laten in het gastenboek en/of door gratis lid te worden van het Forum.
In het forum delen de leden hun persoonlijke verhalen en ervaringen, daarin spelen respect en begrip voor elkaar een grote rol.

Contact: info@tweelingalleen.nl

https://www.tweelingalleen.nl/artikelen/onlineleesversie.pdf

TweelingEngeltjes is een Nederlandse website en een besloten FB groep voor en door onzichtbare ouders van een tweeling.

https://tweelingengeltjes.nl/

https://www.facebook.com/groups/tweelingengeltjes/

Deze groep is ontstaan vanuit de behoefte om te praten met ouders die ook één of twee baby(‘s) van hun tweeling verloren voor, tijdens of na de geboorte.

 

Joan Woodward